feestdagen-kaarsjes-donker

De perfecte checklist voor de feestdagen

Kerst en oud en nieuw zijn voor veel mensen de fijnste dagen van het jaar. Gezelligheid van familie en vrienden, lekker eten en een drankje hier en daar. Toch is er in de aanloop ernaartoe vaak nog wel wat stress, waarbij vooral de keuken en de kledingkast voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk, dus met deze checklist kun je het jezelf dit jaar een stuk makkelijker maken!

1. Lekker voorproeven

Wie uitgebreid gaat koken met de feestdagen, doet er goed aan alle gerechten vooraf al eens te bereiden. Zo sta je tijdens het moment dat het er om gaat veel meer ontspannen in de keuken, waardoor je tijd hebt om te genieten van alle gezelligheid. En het is natuurlijk ook leuk om alles lekker voor te proeven.

2. Kies de juiste wijnen

Goed eten wordt pas echt lekker met de juiste wijn erbij, dus denk hier ook vast over na bij het kiezen van de gerechten die je gaat koken. Wil je hier meer over leren, dan is een wijnproeverij echt een aanrader!

3. Maak het jezelf niet te moeilijk

Veel mensen denken rond de kerstdagen ineens dat ze moeten kunnen koken als een sterrenkok. Onzin natuurlijk, want de simpelste gerechten zijn vaak de lekkerste. Deze zijn uiteindelijk ook het makkelijkst om te maken, waardoor je tenminste zeker weet dat je lekker gaat eten.

feestdagen-oufit-vrouwen

4. Kies je kleding slim

Natuurlijk is het verleidelijk om je tijdens de feestdagen te kleden alsof je naar een galapremière gaat, maar echt handig is dat niet als je ook nog de keuken in moet. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je mooi te kleden, terwijl je je toch makkelijk in de keuken kunt bewegen. Een getailleerde blazer is bijvoorbeeld perfect om elke outfit wat elegantie te geven en daarnaast makkelijk even uit te doen in de keuken.

5. Leve de laarsjes!

Wie een beetje slim shopt gaat tijdens de feestdagen voor enkellaarsjes. In een zwarte uitvoering perfect als finishing touch voor een chique outfit, maar daarnaast ook nog eens prima om wat langer op te staan in de keuken of tijdens een feestje.

Voor een geslaagd einde van je kertdiner hier nog een makkelijk en heerlijk recept voor een makkelijk desert van topkok Nigella Lawson:

Reacties zijn gesloten.