lekker-hoor

Restaurant top 100 van 2013

Al 35 jaar brengt restaurantgids Lekker een top 500 van Nederlandse restaurants uit. Om deze lijst samen te stellen gaan jaarlijks zo’n 60 rapporteurs, vaak met een horeca- of wijnachtergrond, anoniem op pad naar ongeveer 600 restaurants binnen Nederland. Ieder jaar in oktober worden de beste restaurants bekend gemaakt.

Dit jaar waren er weer een aantal nieuwkomers, stijgers en dalers in de top 100. Restaurant Pure C in Cadzand was de grootste stijger en steeg met 32 plaatsen naar plek 23. Met een daling van 27 plaatsen is Herberg Onder de Linden in Aduard de grootste daler uit de top 100. La Provence in Driebergen is de hoogst genoteerde nieuwkomer op plaats 89.

In de top 5 zijn de nummers 1 en 3 hetzelfde gebleven als in 2012. Oud Sluis in Sluis neemt weer de eerste plek in en De Librije in Zwolle de derde plaats. Inter Scaldes (Kruiningen) stond vorig jaar nog op de vierde plaats, maar staat dit jaar op nummer 2. Bij Zwetheul (Schipluiden) gebeurde het omgekeerde: na vorig jaar een tweede plaats, staan zij nu op 4. De nummer 5 is dit jaar één plaats gestegen en is Beluga in Maastricht. De volledige top 100 vind je hier.

De gids voor 2014 zal dit jaar uitgegeven worden door Pijper Media, die in maart 2013 Lekker kocht van Sanoma.

Reacties zijn gesloten.