budget-toch-lekker

Uit eten gaan hoeft geen vermogen te kosten

Een driegangenmenu is in Nederland het afgelopen jaar flink in prijs gedaald. De horeca lijkt hiermee in te spelen op de wens van de restaurantbezoeker om ‘goedkoop’ uit eten te gaan. In 2012 betaalde men voor drie gangen gemiddeld €27,45, wat een daling van 15 procent in één jaar betekent.

Lekker uit eten hoeft dus niet duur te zijn. Om te voorkomen dat je eindigt met een dure rekening, check je altijd de menukaart voor je ergens plaatsneemt. Via de app Couverts kun je de menukaart ook al vooraf bekijken. Een manier om voor minder dan €30,- bij een toprestaurant, waaronder ook sterrenrestaurants, te eten, is tijdens de restaurantweek. In 2013 vindt deze plaats van 23 augustus t/m 4 september.

Een andere manier van goedkoop uit eten is via kortingssites. Via group deals bijvoorbeeld krijg je vaak kortingen tot wel 70%. Je koopt dan vooraf een twee-, drie- of viergangenmenu in voor een bepaald aantal personen. Een andere manier is via ticketveilingen. Je biedt hier ook weer op menu’s en het hoogste bod wint uiteindelijk.

Tip: kijk wel altijd even voor je een bieding doet of iets koopt of het restaurant en het menu naar je wens is.

Reacties zijn gesloten.